O NAMA

 • Povijest

  Stanleybet je osnovan kao međunarodni ogranak tvrtke Stanley Leisure Plc koja je utemeljena 1950-ih u Sjevernoj Irskoj. Temeljem Zakona o klađenju, igrama na sreću i lutriji 1963. godine postaje ovlaštena kladionica i u Engleskoj, s dozvolom za organiziranje sportskoga klađenja i otvaranje nekoliko poslovnica.

  Nakon što je sa svojim kockarnicama i poslovnicama specijaliziranim za utrke konja postala vodeća kladionica na tržištu Engleske, Stanley Leisure polako dostiže status vodeće sportske kladionice diljem Europe. Osnovana 1997. godine, Stanleybet grupa ima sjedište u Liverpoolu i licencu Britanske komisije za kockarnice (UK Gambling Commission). Njezine podružnice ovlašteni su priređivači kladioničkih igara u Austriji, Belgiji, Hrvatskoj, Cipru, Irskoj, Malti, Poljskoj i Rumunjskoj.

  Svoje europsko širenje Stanleybet je započeo u Italiji gdje je implementiran inovativan poslovni model primjenjiv u različitim zemljama i u skladu sa zakonodavstvom Europske Unije, što je potvrdio i Europski sud (European Court of Justice) presudama u slučajevima Gambelli (2003.) i Placanica (2007.).

  Stanleybetom upravlja menadžerski tim koji je razvio i vodio poslovanje tvrtke Stanleybet UK, britanske podružnice tvrtke Stanley Leisure. Stanleybet UK 2005. godine prodan je za više od 500 milijuna funti što je u tome trenutku bila rekordna vrijednost akvizicije u kladioničarskom segmentu u Velikoj Britaniji.

  Stanleybet je u sportskome klađenju danas vodeća europska grupacija, s najvećim brojem posrednika u Njemačkoj, Italiji i na Cipru. Osim toga, grupa je osnovala podružnice u Belgiji, Hrvatskoj, Poljskoj i Rumunjskoj. Ove podružnice ovlašteni su priređivači igara na sreću na lokalnim tržištima, a zajedno s posrednicima na Cipru te u Njemačkoj, Grčkoj i Italiji imaju više od 2.000 poslovnica s preko 3.000 zaposlenika diljem Europe.

  Stanleybet kontinuirano radi na ostvarivanju prava na ponudu inovativnih usluga sportskoga klađenja u Europskoj Uniji, na odgovoran i transparentan način te u skladu sa zakonodavstvom EU. Stanleybet grupa posvećuje veliku pažnju zaštiti svojih klijenata te im istovremeno jamči pravo na odabir najinovativnijih i najprivlačnijih usluga sportskoga klađenja koje su dostupne na tržištu.

  Zakonodavstvo Europske Unije

  Stanleybet je jedna od najbolje pozicioniranih tvrtki kada se radi o mogućnostima korištenja prilika koje se otvaraju temeljem promjena u zakonodavstvu u mnogim europskim zemljama. Ovim će se promjenama zakona vezanih uz priređivanje igara na sreću otvoriti pristup mnogim novim tržištima.

  Europsko pravo i pravna doktrina Europskog suda pravde Stanleybetu jamče pravo pristupa tržištima sportskog klađenja u zemljama Europske unije. Ovo pravo, međutim, neke od zemalja članica osporavaju te nedosljedno, neproporcionalno i neutemeljeno onemogućuju pristup tržištu pozivajući se na zaštitu potrošača iako postojeće činjenice i rezultati istraživanja ne potkrepljuju njihove stavove.

  Odgovorno igranje

  Stanleybet UK jedan je od osnivača Nezavisne službe za arbitražu u kladioničarskom poslovanju (Independent Betting Arbitration Service) koja djeluje na tržištu Velike Britanije i ima za cilj osigurati pravednost i transparentnost u poslovanju s klijentima. Stanleybet je jedna od prvih kladionica u Velikoj Britaniji koje su potpisale Kodeks društvene odgovornosti i dobre prakse u poslovanju kladionica koje surađuju s udrugom Gamcare. Gamcare je dobrotvorna udruga i vodeća britanska organizacija koja prikuplja podatke o društvenim učincima te organizira savjetovanja i nudi praktičnu pomoć ovisnicima o klađenju. Stanleybet je također i članica Europskog udruženja za sigurnost u sportu (European Sports Security Association) koje ima za cilj osigurati pravednost sportskoga klađenja u kladionicama i putem Interneta. Osim toga pomaže i rad Zaklade GREaT koja u Velikoj Britaniji prikuplja sredstva za provođenje istraživanja vezanih uz klađenje, organizaciju edukativnih programa i rješavanje problema ovisnosti o klađenju.

  European Sports Security Association Remote Gambling AssociationThe GREaT Foundationwww.gambleaware.co.uk